BUÉK, évvégi statisztika II., várható témák
2019. december 30. írta: ami.nem.mozog

BUÉK, évvégi statisztika II., várható témák

Az oldal elérkezett életének második szilveszteréhez. Néhány adat és érdekesség 2019-el bezáróan:
img_2489fht.jpg5000+ letöltés lett regisztrálva az idei anyagokon mérve, ezen felül tisztességesen híztak a tavalyi cikkek is. Operációs rendszerek tekintetében a látogatók fele Windows alól érkezik, a maradék félrészen osztozik a Linux (benne az Android), macOS és egyéb rendszerek. A böngészők terén félrész a Chrome "tulajdona", a maradék félrész a Firefox, Safari és egyéb böngészők összessége. A leggyakoribb vendégeket a Google keresője irányítja ide, de akad, aki akár a startlapról érkezik. Havi 2.5 bejegyzés átlagával hízik a tartalom: szerzői segítséget fogok kérni ennek a számnak a fentebb tornázásához - feltételezve a hasznos kiegészítő tartalmat. Egyúttal lentebb szeretném nyomni a fényképes bejegyzések számát is, mert (utólag) néhányszor tölteléktartalomnak tűnnek. Ezzel le is tudtam a technikai rizsát, nézzük az érdekesebb adatokat.

A tavaly megírt Léda-bejegyzés immár 4000 olvasásnál jár, a Kandar légpuskánál is 2500 oldalbetöltés mérhető. Ez annyit tesz, hogy vannak, akik nagyon ügyesen használják (akár reklámként is) a billentyűzet-koptatásom produktumait. Azt hiszem örülök neki.

Idén nagyot ment Mónus Józsi: Fekete Bég íjának a szála: majd' 1300 letöltésnél jár pár hónap után. Jó cucc, a készítője is nagy ember, szóval a népszerűsége elég kézenfekvő: lesz ez még 4000 kattintás is. Apropó: 2019-ben két mesterműnek örültem nagyon: egyik a fentebb linkelt Bég volt, másik a Szigeti János-féle Pandúr számszeríj. Ezeket akkor sem adnám örökbe senkinek, ha két mankóval jönne könyörögni érte.
img_2492fdgds.jpgA magam részére 2019-ben 20db nyílvesszőt készítettem, ezek körül 6-ot elajándékoztam, a maradék 14-ből 8 még mindig béta verziós. Így a teljes szezont a tavalyi szettemmel lőttem végig: azokat a hársvesszőket úgy alkottam meg, hogy simán kibírják akár még a jövő (2020) évet is. Tehát ennyit tudok mondani az alapanyagot lesajnáló véleményekről: baromság. Ez az egyik legjobb anyag. A hársból készült lövedékekre gondolva idén szerény 3-350 darabot készítettem másnak: a fentiekkel egybecsengően van aki szép eredményekkel és ugyanilyen megbecsüléssel használja. Tehát továbbra is a hárs a vesszőparipám, eközben gőzerővel barátkozom a gyertyánnal. Utóbbi kiismerése sokkal-sokkal hosszabb, mint a hársé volt - de jövőre ezek lesznek a saját használatú húzó produktumaim. Jah, idén háromszor kaptam igen nagy (és nevén nevezett) dicséretet kezeimnek munkája nyomán: akadt, aki nemes egyszerűséggel mestermunkának titulálta, amit kapott. Ezúton is köszönöm a visszajelzéseket, bármi is volt az.

Sajnos idén sem sikerült összeraknom az elképzelt íjamat, de legalább az előkészületekkel megvagyok. A munkahely-váltásom óta-, az idei borzalmas (személyi) veszteségünk óta, úgy értem az előbbiek összessége miatt megváltozott élethelyzetünknek "hála" folyamatosan eltűnik öt órányi szabadidőmből három-négy. Emiatt a kedvenc témám szinten tartásához túl kellett lépni bizonyos pontokon, miközben bizonyos dolgokat kukáztam. A fentebbi 350 körüli vesszőszám emiatt pöpec is lehet, hiszen legfeljebb 4-450 darab körül van az, amit jelenleg el tudnék készíteni egy év alatt - úgy értem anélkül, hogy a családom bármiben hiányt szenvedne általam. Elég nehezen veszi be az ember gyomra az ilyesmit, dehát jótanácsként mondom a későbbi generációknak: nagy energiát szánjatok a körülvevő témák elemzésének - ennél pedig jóval kevesebbet a gyakorlati szelektálásnak. Ott már nem kell gondolkodni. Tehát ha valamely vadhajtás-projekt vagy ötlet nem kivitelezhető, azonnal dobjátok kukába, nem kell mások véleménye vagy elvárásai miatt reménykedve ülni valamin. Ha a saját fejetekben futó "program" azt mondja valamiről, hogy kuka-érett, akkor nagy lendülettel vágjátok is bele a "gyomirtásba".

Azt hiszem a csigás-íjászattal egy időre végeztem: ha gépet szeretnék a kezemben tartani, akkor az immár a számszeríj. Csodálatos berendezések, amiből ugye nekem is jutott egy komoly darab. Használatának majd' minden perce akkora élvezet, mint tradis íjat feszíteni. Kicsit meredek ezt így leírni, főleg egy szuper Hoyt csigás után - de vállalom.
img_2490wtwtre.jpgSzépen lassan leesett, hogy a vállam fájdalmai és a könyököm eseti kínjai az érintett fogaimnak is köszönhetőek. A fene gondolta volna, hogy az íjászattal kapcsolatban ezt is át kell értékelnem. Nincs nagy baj a fogaimmal, de gócpontként értelmezve az eddig csak apróságként megélt problémákat, már más a képlet. Csodákat lehet elérni akár két hétnyi (passzív) odafigyeléssel is.

S, hogy valami kevéssé önös is legyen a végére, szerintem 2020-ban több általános iskolai osztálynak, több táborozó gyermekcsoportnak fogjuk meghozni a kedvét ehhez a szép sporthoz vagy hobbihoz; hagyományőrző harcászathoz vagy életvitelhez - kinek hogy tetszik. Az idei hasonló projektek elég jó tesztként szolgáltak ehhez a gondolathoz.

Azt hiszem az oldalam jövő éve ezen témák mentén lesz megnyitva. Jah, majd elfelejtettem: beesett a Jézuska, az újabb és erősebb Fekete Bégem van a képeken. Ahová húzom, ott 65 font körüli erővel bír. Jövőre majd belövöm, és megírom milyen :)

Zárom idei soraimat,
Erőt, s erényt jövőre is,
Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmozog.blog.hu/api/trackback/id/tr4215345232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása