BUÉK, évvégi statisztika, hogyan tovább...
2023. december 29. írta: ami.nem.mozog

BUÉK, évvégi statisztika, hogyan tovább...

Eljött az oldal 6. aktív szilvesztere, néhány szokásos adattal, tervekkel.
buek2024.jpgA 2023-as év 17 bejegyzést szült, ezt itt nem számolva. Erős esztendőnek nem mondanám, ám ezekhez a cikkekhez nagyon sok erőt kellett összekaparjak: szerény feláldozható idővel kellett gazdálkodjak. Habár.. az esetleges szabad kapacitásomat úgyis inkább versenyzésbe öltem volna, akár közvetetten is, tréningbe és felkészülésbe. A nyár végére már egyértelműen ez utóbbi hozzáállás jellemzett, szóval majdnem mindegy a nélkülözhető kraft: ha lett volna, akkor feléltem volna máshol. Amit mégis figyelmedbe ajánlanék a friss anyagokból, az a következő: "Az íjászat gyökerei" sorozat (6 rész), illetve a "Tradis irányváltás" gondolatai.. kattints bátran a narancs linkekre.

Az idei esztendő nagyságrendben 10e oldalletöltést hozott, itt átlagosan 2 bejegyzést olvastak végig egy kopogtatás alkalmával. Az oldal-letöltések 44%-a történt PC-n vagy Macen, a maradék böngészés okostelefonról indult. Az olvasottság a régebbi bejegyzéseken is nőtt, akár a Kandar-légpuskás vagy a Szigeti Jancsi-féle számszeríjas cikkeket is említhetem (apropó, utóbbiak együttesen már 15.000 letöltésnél járnak.. nem elírás: 15e). Öröm látni, hogy ügyesen használják a munkámat, akik használják. Ezúton is köszönöm nekik, köszönöm nektek.
vesszo.jpg
2023-ban összesen nagyjából 500 nyílvesszőt készítettem: ha ez a szám ilyesmi marad, akkor ezt a ténykedésemet fel fogom adni, és csak magamnak ill. a legszűkebb körnek fogok nyilat készíteni. Kár, mert a gyártástechnológiám odáig érett, hogy az eddigieknél is szebb és hatékonyabb lövedéket tudok elővarázsolni fából.. ráadásul ismét elérem a hárs alapanyagot. Nem fényezésből, hanem tényként írom: fából húzva meg tudom közelíteni a karbon szórásképét és sebességét is. Többen nagy örömmel tapasztalták meg az utóbbiakat, én meg lassan közönyösen fogadom amikor meglepődve felhívnak - hiszen megmondtam előre mindig, hogy "ez komoly szet lesz". Az 500 darabból nem tudom mennyivel lőnek versenyen, erről nem érkezett információ idén. Általában kevés nyílvesszőt adnak el manapság más érintettek is, de mivel nálam ez nem prioritás, így nem fogok nagyon erőlködni a számok feltornázásáért: inkább "lécelek" és több időm marad lőni. 

A 2023-ban belőtt nem kevés íj közül kettő volt a saját példányom (nevesítve a Szimeiszter-Tatár és a Jackal-Perzsa), éles napi használatra szerezve - nem pedig méricskélésre. Idén jól választottam, vérprofiktól kaptam vérprofi eszközt. Ezekről is olvashatsz az idei termésben - sőt, igazából csak ezekről, ha tesztelgetésről beszélünk.

S hogyan tovább? Ha jól alakul, ennél is kevesebb időm marad az oldalt vezetni *. Az íjak tesztelgetésénél lassacskán meg szeretném nyomni a Pause gombot, mert zavarja a gyakorlásaimat: viszonylag könnyen át tudok szokni más íjra és elszokni a megszokottól **, valamint a "közcélú próbálgatás" a hasznos tréningtől időt rabol. A decemberi fölös energiámból még kipréseltem egy japán-íjászatos cikket, bár a fentebb linkelt sorozatot az indiánokkal lezártnak tekintettem - szóval ezzel magam is megleptem, mert a felesleges kapacitásom nagyjából a nagy nullához közelített. Tehát nem tudom hogyan lesz, egyelőre azt gondolom, hogy időnek kérdése és parkolópályára áll az oldal.. onnantól csak eseti jelleggel fogok visszanézni. Mindezt természetesen egy állandóan felül látható összesítő bejegyzésben megírom majd, amikor aktuálissá válik (ha aktuálissá válik) - szó nincs angolos távozásról, sőt, még csak tervezgetek. De most ez a forgatókönyv tűnik logikusnak.

* A fentieket szomorúan kellene konstatálnom, de végeredményben az a legjobb nekem, ha a munkám és a hobbistátuszából kilépő tevékenységem gyakorlati része elveszi az időmet. Meglátjuk mi lesz.

** Ha olyan íjjal megyek (jellemzően kényszerből), amivel nem lőttem jó ideje - miközben teljesen mással lettem belőve az elmúlt napokban, akkor versenykörülmények között a pihentetett fegyverrel akár 60+ ponttal lövök kevesebbet a "frissen" belőtt cuccal elért pontjaimhoz mérten. Sajnos ez egy megtapasztalt tény. Szóval ezzel a hülye szokásommal le szeretnék számolni. Teszteljenek most már mások is, ajánlom figyelmetekbe Gál Úrfi Youtube csatornáját, alkalomadtán egész ígéretesnek látom: a fejlődése és a hozzáállása figyelemre méltó.

Az év íjászati történéseiből hadd hívjam fel a figyelmeteket a Bajnok compound flight kategóriában-, és az 50#-ra korlátozott történelmi kategóriában nyújtott produkciójára. Brutális számokat hozott. Részemről is köszönet érte neki.

Végül eljött az ideje, hogy kürttel hívjam az új esztendőt:

Jöjj 2024, viszlát 2023! Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmozog.blog.hu/api/trackback/id/tr1018269953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása