Néhány kép, hatodik rész
2019. február 22. írta: ami.nem.mozog

Néhány kép, hatodik rész

Képzeljétek, a lányomék az iskolában papírgyűjtést szerveztek. Mekkora hír, igaz? Nos, a begyűjtött papírok között volt egy öreg könyv, melynek már a borítója is csodálatos grafikával kacsintgatott felém. Ide is lököm néhány, fogamra való oldalát. Elég viharvert nyomtatvány: majd 40 éves és látszólag szorgosan forgatták a lapjait - nem is volt egyszerű szkennelni úgy, hogy közben ne hulljon darabjaira. Nagy felbontású képek, kattintsatok rájuk az olvasható méretű verzióért. Remélem nektek is tetszeni fog, elég zsivány anyag. A leírtakat azért részben fenntartással fogadjátok, a régészetre alapozó megállapítások egy része fikció (annak mondjuk eléggé logikus). László Gyula: 50 rajz a honfoglalókról.

Íjasmester
mester1.jpgmester2.jpg
Nyílvesszőfaragók
vesszo1.jpgvesszo2.jpg
Vízi vadászat
nyilhegy1.jpgnyilhegy2.jpg
A fiúk játéka
jatek1.jpgjatek2.jpg

A hadrend
hadrend1.jpghadrend2.jpg
A jurta felállítása
jurta1.jpgjurta2.jpg

Levezetésként ide teszem Mónus Józsi egyik munkájának fényképét. Tegnap tartottam a kezemben, meg is örökítettem közelről. Random Bégeket fotóztam már párszor, az alakja emiatt ismerős lenne - most hát a dekoráción a fókusz. Szép munka.
img_0157.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmozog.blog.hu/api/trackback/id/tr1514642950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása