Néhány kép, kilencedik rész + bónusz videó
2019. április 24. írta: ami.nem.mozog

Néhány kép, kilencedik rész + bónusz videó

Néhány érdekes vagy tanulságos képet lökök ide, némelyikük önálló témaként fog felböffenni később. Ez most kifejezetten tölteléktartalom lesz, mert mást nemigen tudnék beszúrni.

img_0537.jpgHa olyan diórönköt látsz, amelyen egy vastag elágazás gyűrűi belülről felismerhetőek, az nagy kincs. Az amit ott belül látsz más színnel, nos az olyan kemény, hogy enyhe túlzással a beton is csak jelenthet neki. A kőrissel legalább egyenértékű, de annál jóval szebb. Markolatnak, szarvaknak elsőosztályú.

img_0546.jpgHa pedig ilyen gyönyörű bambusz-svartnit akarnak eladni neked, akkor egy percet se gondolkozz rajta: nyisd a pénztárcádat és köszönd meg illendően. Ez itt hat darab erős íjhoz elegendő.

img_0464.jpgEközben megjött az üveglapom, így lassan talán össze is áll az előző két képem miértje. Meg fogok próbálkozni egy (részben) általam kitalált íj megalkotásával. Az első pilot-darab születése fájdalmas lesz, a második pedig még fájdalmasabb. Meg akarom tanulni ezt a művészetet, akár a saját káromon. Majd lesz ilyen témájú bejegyzés a nyáron. A (részben) megjegyzés azért szükségszerű, mert akaratlanul is ötletet merítek pár helyről. Olyasmi ez, mintha egyedül szeretnél úszni tanulni, miközben már láttad volna hogyan csinálja más - és önkéntelenül is próbálnál hasonló alapokra építkezni.

clipboard01_1.jpgÍme egy korábbi, finomítások nélküli vázlatom. Ha egyáltalán ki lehetne húzni, akkor sem sok örömöt okozna. Ha jól értelmezem, akkor a markolatnál lesz a kutya elásva: ott kell technikázni. Itt még semmilyen számítás nincsen benne, illetve a képzeletbeli modellezés is csak a hajlások íveinek első skiccei. Azóta már felrajzoltam rendesen, a következő lépés egy sablon kivágása lesz, majd elkezdek kísérletezni a karok formájával és vastagságuk hosszanti változásával - a kívánt ívű hajlás eléréséhez. Pepecselős munka lesz, dehát step by step.

img_0465.jpgKérdésként kaptam, hogy az ilyen jellegű sérülések micsodák a random vesszőtesteken. Hát, nem látom pontosan milyen matéria, de az ott szemre egy kártevő fúrt járatának metszete, a szerszám kettévághatta. Az alapanyag ilyenkor nyilván kukás, és az összes ezzel érkező pálcát tüzetesen át kell nézni: akár a rovar ki-be járatának apró pontját is keresve. Csúnya beégés lehet belőle, ha egy tízes csomagból azonnal törik akár kettő-három. Ezt jó tanácsként mondom.

img_0481.jpgIlyen szép és egészséges gyűjteményből öröm dolgozni. A sérüléseket kereső átvizsgálás az osztályozás (hajlékonyság és súly) része lehet, szerintem ekkor a legpraktikusabb.

img_0393.jpgÚjrahasznosítás level 99. Egy Szalóky vessző utóélete a képen, a gyerekek imádják az ilyesmit. Sérült vesszőből csinálj bátran golyóstollat. Egy preciz fúrógép, és egy hosszú fúrószár már elégséges kellékei a mutatványnak.

img_0439.jpgA kínai csigásom szerviz alatt. Semmi nincs elnyomva rajta, mégis képes oldalirányban billenni a cam. Azt hiszem, ez feladja a leckét.

img_0392.jpgMég mielőtt videóra váltanék, hadd tegyem ide ezt a szép gólyát. A rokonság kertjében kóricált a szép tavaszi időben, azt nem tudom hozni fog-e nekik valami meglepetést ahhahaha. Érdekességképpen mondom, hogy a felügyelet nélkül hagyott naposcsibét is benyeli a tyúkudvarról, nemcsak a siklókat és békákat a mezőről.

És most a videó, közepén a play gombbal. Itt egy végletekig hangolt hársvesszőm röpte 240FPS lassításban. A végére a hullámok már majdnem elhalnak, amiért az anyag elasztikus tulajdonsága és a giroszkópos nyomaték együttesen felelnek. 21 méteres lőtáv. Sajnos a telefon helyén rögzítése nem a legjobb, így a lövés végeztével bebólint. Csak azért írom, nehogy azt higgye valaki, hogy kilőttem az operatőrt :) Azért nem a kép alá írok, mert az embed modul mögé azonnal nem tudok írni, valamiért kihagy félképernyőnyi helyet. Jobb minőségben ezen a linken lesz (beágyazva sajnos homályosra skálázza, akármit is csinálok), szóval katt ide -> https://streamable.com/r4kuv

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmozog.blog.hu/api/trackback/id/tr1414783944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása