Néhány kép, tizenhatodik rész
2019. október 14. írta: ami.nem.mozog

Néhány kép, tizenhatodik rész

Néhány érdekes vagy tanulságos képet lökök ide, némelyikük önálló témaként fog felböffenni később.

img_1760w.jpgA fekete özvegyek megfigyelésének hála megszülethettek a fehér angyalaim. Hosszú vajúdás volt... Sajnos ezek is tesztverziósak, de hamarosan egy apró átalakításon esnek majd át és királyak lesznek mind. Lenolajjal itatott, hő-edzett gyertyánra épült 55 grammos lövedékek, szintetikus anyagok használata nélkül. Páncéltörő heggyel szereltek és hogyan is mondjam.. elég pusztítóak már most is.
img_1944.jpgElkészült néhány emlékvessző is, gyerekeknek szánva. Arasznyi kis vackok, de azért elég jól festenek. Ha más hasznuk nincs is, legalább az ifjúság tekintete szokja a vezértoll jelenlétét.
img_1903w.jpgTörténelmi pillanat: a bambuszlapok szeletelésének első percei. Mióta is készülök felvágni őket, 3-4 hónapja? Az a nem semmi! :)  Egész pontosak lettek amúgy.
img_1907w.jpgRáadásul a várakozásnak megfelelően piszok jók. Első osztályú, rugalmas anyag - ahogyan a képen látható. Szerintem nagyon szeretni fogom a bambuszt. Azt hiszem ennek a matériának a lelőhelyébe beletrafáltam: tök rendesek és teljesen megbízhatóak akiktől vásároltam.
img_1946.jpgMindeközben volt időm még lövöldözni is. Azt hiszem a Béggel eléggé összebarátkoztam, 25 méteres lőképet láthattok. Jobb napokon már így megy vele. A bal alsó találat azért lóg ki, mert az a nyíl 1 grammal súlyosabb a következő nehéznél, és még merevebb is hangyányit. Szóval beállítás alatti lövedék.
img_1958.jpgApósomnak hála elkészültek az egyedi páncéltörő hegyek prototípusai. Saját tervezés, 6.15 gramm súlyátlaggal az eddig legkönnyebb beszúró hegyeim. Amúgy 6.5 grammra terveztem, az eltérést emiatt pótolni fogom kötőanyaggal. Be fognak kerülni a fekete özvegyekbe, mivel a bennük lévő 4.5 grammos vágóéles hegyek miatt (is) túl merevek. Azt szeretném, hogy 40 méterig értelmezhető legyen a lőképük.

img_1875w.jpgÍme, egy szép kandallóóra a debreceni régiségvásárban. A szobor is íjat fog - node' Ámor mindig is tudta, hogy mi a jó... Már ha jó dolog a szerelem nevében vadászheggyel szerelt rövid vesszővel lövöldözni ahhaha.
img_1957.jpgEgy nem túl megnyugtató, mégis látványos cirkuszi produkció. Bakker, emberi cél mellé lőttek centiméterekkel, karbonvesszővel, 100graines gyakorlóheggyel. Az sem volt túl nyugis, amikor Tell Vilmost játszva 12-14 méterről almát lőttek egymás fejéről. Ha nem lőnék én magam is, akkor vigyorogva tapsikoltam volna a végén - így viszont némi negatív meglepettség is társult a gratuláció mellé. Ügyesek voltak amúgy. Nem reklamációból írtam a fentebbieket - hiszen attrakció. Tényként meséltem.
img_1566w.jpgEgy igényes kovácsmunka, mutatós fokoshoz. Remélem olyasvalakihez került, aki értékeli. A helyszín: Gulya.
img_1765w.jpgEgy érdekes és monumentális gyökérzet. A helyszín ugyanaz, mint az előbb. Ez konkrétan a fürdő melletti nagy parkban fekszik. Csodálatos darab.
img_1780w.jpgÍme, a végvári vitéz szobra testközelből. Ez sem gyenge cucc.
img_1959.jpgA debreceni Mihály-napi nagyvásár kézműves sorában... mik vannak, hehe :) Igen, az ott felül egy nullkilométeres Fekete Bég, eladósorban. El is vitték, azt nem kellett visszavinniük.
img_2023xycas.jpgMónus Józsi bemutatós arzenálja. A 90 fontos íját kihúzni khmm... nem túl nagy határozottsággal tudtam, 27-28 coll után nem is sikerült: a tartó kezem könyökét mintha préssel szorították volna. Az erős harci íjak nem sokat kérdeznek, jó nézni ahogyan a Bajnok lő velük. Pusztítóak.

Visszatérek!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmozog.blog.hu/api/trackback/id/tr4215188246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása