Néhány kép, harmadik rész
2018. július 24. írta: ami.nem.mozog

Néhány kép, harmadik rész

Mivel a hétvégi távlövésem eltörölte a vihar, nyaralásom alatt pedig nemigen tudok értelmes témával szolgálni, díszítésnek idekerül néhány szép vagy érdekes kép. Lesz, amely önálló témaként fog visszaköszönni később.


img_0142.JPGValamit ki fogok találni a könnyebb szállíthatóságért. Ehhez még jön két íj és lehet agyalni mit hogyan pakoljak. Talán nem is viszem magammal. Hmm, meg is van a megoldás: jelentkezem majd, tetszeni fog ígérem!

img_0297.JPGEz lesz az eddigi legszebb (teljesen tradis) hajtásvesszőm, kovácsolt heggyel. Az akác nagyon jó anyag, bármennyire nem szeretik. Még vagy két hónapig készülni fog, ennek java részében szárítom, egyengetem és vékonyítom.

img_0424.JPGMajd' ötszáz éves török ágyúgolyók, hazai várfalból kiemelve. Délvidék.

img_0064.jpgValaha ebből is lőttek. Mondjuk nem élettelen és mesterséges célra. Az állványzat még ott az oldalkocsin. Valaki a minap ezzel ment a Pennybe, de tényleg :)

img_0398.JPGRégi, egyszerű inasruha. Ebben szívesen lőnék: szép, masszív és célszerű is. A nem túl egészséges derekamat egész jól védené.

img_0355.JPGHóhérok eszköze. Ez itt nem kevés fejet választott el a tulajdonos nyakáról. Jó anyag, jó kovácsolás, jó kezelés: többszázéves darab, mégsem bír vele a korrózió. Hazai kovácsmesterek produktuma.

img_0512.jpgNyaraljatok Debrecenben: nálunk ilyenek is vannak. A Nagyerdő jó hely.

img_0276.jpgEz a csodálatos, vénöreg fa nem kevés élőlénynek adott otthont. Már amíg állt.

img_0091.jpgKét-három hét és kirepülnek a kisfecskék. Talán jövőre visszajönnek költeni. A zsineg ott lesz nekik akkor is :)

img_0329.JPGKészül az n+1. vesszőtárolóm. Kezdenek útban lenni :)

img_0023.jpgAz íjgyártás egyik ősi alapanyaga: íme, a tiszafa.

img_0419.JPGHihetetlen dolgokat műveltek kétszáz éve, komolyabb gépesített segítség nélkül. Ahogyan mondják: bármely mesterség alapja a résztvevő anyagok legmélyebb ismerete. Szemmel láthatóan a fát elég jól ismerték.

img_0515.jpgA vadludakon is túl.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemmozog.blog.hu/api/trackback/id/tr7314131665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása